شرکت فنی و مهندسی فولاد برق اراک

نصب انواع تابلو های برق

خدمات پیمانکاری فولاد برق اراک

تابلو برق ها را بر اساس نوع نیاز و محل قرار گیری می توان به انواع زیر تقسیم بندی کرد:

تابلو برق توکار: پیش از قرارگیری این گونه از تابلوها، لازم است محل نصب تابلو های برق متناسب با سایز و اندازه های تابلو، در داخل دیوار تعبیه شود. بدنه کلی این محصول دیده نمی شود و در داخل دیوار قرار می گیرد. تنها درب این محصول قابل مشاهده است.

تابلو برق روکار: این تابلوها محل قرارگیری مشخصی ندارند و بر روی دیوار نصب می شوند. بدنه این محصولات به طور کامل دیده می شود.

یکی از نکات مهم که هنگام خرید تابلوهای برق باید به آن توجه کرد، محل قرارگیری و مکان مورد استفاده آنها است. تابلوها بر اساس مکان استفاده، به دو نوع Indoor و Outdoor تقسیم می شوند.

تابلو برق Indoor: این تابلوها در داخل فضاهای سرپوشیده مانند انبارها، کارخانه های صنعتی، سوله ها، کارگاه ها، تولیدی ها و … مورد استفاده قرار می گیرند و دارای درجه حفاظت بالایی نیستند.

تابلو برق Outdoor: این تابلوها با مقاومت بیشتری ساخته می شوند و به اصطلاح درجه حفاظت بالاتری دارند. از این محصولات در فضاهای باز مانند پارک ها، خیابان ها، حیاط ها و … استفاده می شود. تابلوهای Outdoor ضد آب، ضد اشعه و ضد گرد و غبار هستند.

متخصصان برق پیش از خرید انواع تابلو الکتریکی باید به محل استفاده، نوع و کاربرد تابلو توجه کنند. تابلوهای الکتریکی به دو شکل به بازار عرضه می شوند:

تابلو برق ایستاده: این گونه تابلوها اغلب در صنعت استفاده می شوند. این تابلوها بر روی پایه های مخصوصی نصب می شوند و در جای خود قرار می گیرند.

تابلو برق دیواری: تابلو الکتریکی دیواری بیشتر از تابلوهای ایستاده مورد استفاده قرار می گیرد. تابلو الکتریکی ساده و کوچک دیواری در اغلب مجموعه ها نصب می شود.

تابلو برق فشار ضعیف (LV): قدرت تحمل ولتاژی این تابلوها حداکثر ۱۰۰۰ ولت است.

تابلو برق فشار متوسط (MV): این نوع تابلوهای برق دارای قدرت تحمل ولتاژ در بازه ۱۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ ولت هستند.

تابلوهای قدرت: این تابلوها معمولاً در اتاق های برق و زیر ترانسفورماتورها و برای برقراری ارتباط تیرهای برقی کاربرد دارند.

تابلوهای کنتوری: از تابلو کنتوری در ورودی ساختمان ها استفاده می شود. سه فاز یا تکفاز بودن و تعداد واحدهای ساختمان در قیمت و ساخت تابلو تأثیر دارد.

تابلو توزیع: این تابلوها توسط پیمانکاران شرکت توزیع نصب می شوند و در کوچه ها و بیرون ساختمان ها وظیفه تقسیم برق را به عهده دارند.

 

در ساخت تابلوهای برق، استانداردهایی هم چون VDE و DIN آلمان رعایت می شوند. در نتیجه هنگام اجرا و نصب آن نیز باید اصول استاندارد رعایت شود:

  1. اجناس مورد استفاده در تابلو می بایست مورد تأیید کارفرما و متخصص باشد.
  2. هیچ گونه تغیری نباید در نقشه تابلو صورت بگیرد.
  3. تابلو برق می بایست متناسب با محل نصب خریداری شود. تابلوهایی که در محیط های خارجی نصب می شوند، باید درجه حفاظت بالایی داشته باشند.
  4. طول، عرض، عمق و در کل ابعاد تابلو باید از نظر فنی و زیبایی ظاهری متناسب باشد.
  5. تابلوهای سلولی ایستاده به صورت جداگانه عرضه می شوند و در محل نصب به هم پیچ می شوند.
  6. برای سیم کشی سیم هایی که در نزدیکی لولا تابلو قرار دارد بهتر است از لوله برق استفاده شود.
  7. تابلوهای برق باید پلاک شناسایی داشته باشند.
  8. مدارهای فرمان و چراغ های سیگنال نصب شده داخل تابلو باید فیوز محافظ داشته باشند.
  9. جهت سیم کشی داخل تابلو با سیم های افشان نباید بیش از ۶۰ درصد تابلو با سیم پر شود.
  10. در اتصالات بدنه بهتر است از واشر تخت گالوانیزه و فنری استفاده شود.
  11. گوشه تابلوها باید گونیا باشد.
  12. در تابلو نباید از لولا یکسره استفاده شود. تمامی لولاها باید گالوانیزه و ضد آب باشند.
  13. در ورودی و خروجی کابل ها به تابلوها باید از گلند مخصوص استفاده شود.
  14. جهت اتصال کابل‌های ورودی و خروجی باید ریل در نظر گرفته شود.

 

شرکت فنی و مهندسی فولاد برق اراک با رعایت استانداردهای فوق، طبق خواسته و سفارش کارفرمای محترم در زمینه تولید، نصب و راه اندازی انواع تابلوهای برق، فعالیت گسترده ای دارد. شما می توانید نمونه تابلوهای طراحی، نصب و ساخته شده را در گالری تصاویر مشاهده فرمائید.